درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

ساخت وبلاگ

تاندون بافت رشته‌ای نرمی است که باعث اتصال بین ماهیچه و استخوان می‌شود. پارگی تاندون شانه یکی از آسیب‌های رایج در فعالیت‌های ورزشی یا روزمره است. امروزه روش‌های زیادی مانند درمان سنتی پارگی تاندون شانه برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی وجود دارد.

آسیب در این ناحیه از بدن ممکن است بسیار دردناک و آزاردهنده باشد. پارگی تاندون شانه فرد را از انجام فعالیت‌های معمولی روزانه نیز عاجز می‌کند. موارد بسیار کمی از این آسیب، نیاز به جراحی پیدا می‌کنند.

چه روش‌هایی برای درمان این عارضه بدون جراحی وجود دارد؟ نقش فیزیوتراپی در درمان پارگی تاندون چیست؟ در ادامه این مطلب، روش‌های درمان بدون جراحی آسیب به تاندون شانه را بررسی می‌کنیم.

پارگی تاندون شانه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

راه‌های زیادی برای تشخیص این آسیب وجود دارد. معاینه فیزیکی توسط متخصص اولین راه تشخیص این عارضه است. با معاینه فیزیکی قدرت عضلات شانه و بازوی فرد بررسی می‌شوند. برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی نیز معاینه لازم است.

در صورت نیاز ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق‌تر آزمایش‌های مختلف تصویربرداری را توصیه کند. در ادامه با این آزمایش‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

  • سونوگرافی: این آزمایش ساختار درون بدن و بافت‌های نرم مثل ماهیچه و تاندون را به‌خوبی نشان می‌دهد. در این آزمایش از امواج صوتی برای تصویربرداری استفاده می‌شود. با استفاده از سونوگرافی تفاوت بین بافت آسیب‌دیده و سالم مشخص می‌شود.
  • X-Rayاین آزمایش پارگی تاندون شانه را نشان نمی‌دهد. با این حال، اشعه ایکس دلایل بالقوه ایجاد درد را مشخص می‌کند.
  • MRI: در این نوع تصویربرداری همه ساختارهای شانه با جزئیات نمایش داده می‌شوند. بالا بودن کیفیت این تصاویر در تشخیص دقیق محل آسیب‌دیدگی بسیار مؤثر است. در این فناوری از آهن‌ربا و امواج رادیویی استفاده می‌شود.

پارگی تاندون شانه؛ علائم و مشکلات

پارگی تاندون شانه؛ علائم و مشکلات

پارگی تاندون با درد بسیار شدید و بی‌حسی در محل آسیب همراه است. اگرچه این آسیب در اکثر مواقع خطرناک نیست، اما ممکن است سبک زندگی فرد را تحت تأثیر خود قرار دهد. در ادامه با علائم و مشکلات این عارضه بیشتر آشنا می‌شویم.

احساس درد: پارگی تاندون شانه از خفیف تا شدید متغیر است. بیشتر این درد در قسمت جلوی شانه احساس می‌شوند. احساس درد ناشی از پارگی تاندون در شب و موقع خواب بیشتر است. درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی، احساس درد را کاهش می‌دهد.

التهاب: تورم و التهاب شایع‌ترین علائم آسیب به تاندون شانه هستند. التهاب واکنش طبیعی بدن به هر آسیبی است.

شنیدن صدا از شانه: اگر شانه آسیب دیده باشد، هنگام حرکت دادن و چرخاندن آن صداهایی ممکن است به وجود بیاید. صداهایی مثل ترک‌خوردگی یا صدای تلق‌تلق، یکی از عوارض پارگی تاندون شانه هستند.

ناتوانی در حرکت‌دادن شانه: آسیب به شانه باعث سفتی این ناحیه می‌شود. وقتی تاندون شانه پاره می‌شود، ممکن است انجام حرکات ساده بازو و شانه نیز بسیار دشوار شوند.

5 روش ساده درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

جراحی همیشه بهترین راه برای درمان نیست. بیشتر آسیب‌های تاندون شانه بدون نیاز به جراحی قابل‌درمان هستند. روش‌های ساده‌ای برای درمان غیرجراحی این آسیب وجود دارد. بسیاری از این روش‌ها ممکن است نقش پیشگیرانه هم داشته باشند. در ادامه با 5 روش ساده درمان غیرجراحی این آسیب آشنا می‌شویم.

روش اول برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی، بی‌حرکتی محل آسیب

اگر تاندون شانه آسیب دیده باشد، حرکت‌دادن و استفاده از آن ممکن است باعث تشدید درد شود. عدم‌تحرک محل آسیب‌دیده، درد را کاهش داده و به مرور زمان باعث بهبودی پارگی تاندون می‌شود. گاهی ممکن است با توصیه فیزیوتراپ از تجهیزات خاصی مثل آتل، برای ثابت نگه‌داشتن شانه استفاده شود. شرکت تجهیزات پزشکی برجیس، ارائه‌دهنده انواع تجهیزات پزشکی برای درمان هرنوع آسیب‌دیدگی است.

روش دوم برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی، استراحت

استراحت و عدم‌تحرک، اولین روش درمان آسیب‌هایی مثل پارگی تاندون شانه هستند. ممکن است فیزوتراپ یا پزشک برای کاهش درد، فرد را از انجام فعالیت‌های شدید منع کنند.

روش سوم برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی، استفاده از داروهای تسکین‌دهنده

این روش برای کاهش درد و ایجاد آرامش در فرد بسیار مؤثر است. NSAID ها داروهایی مثل استامینوفن و ایبوپروفن هستند که تورم را کاهش می‌دهند. کاهش تورم به‌نوبه خود باعث کاهش در بیمار می‌شود. بسیاری از این داروها بدون نسخه پزشک هم قابل دریافت هستند. با این حال داروهای مسکن ممکن است عوارضی داشته باشند. مشورت با پزشک متخصص قبل از هرگونه مصرف خودسرانه، باعث کاهش این عوارض‌ها می‌شود.

روش چهارم برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی، استفاده از داروهای استروئیدی

تزریق داروهایی مثل کورتیکواستروئید باعث کاهش علائم درد و التهاب می‌شوند. دردهای پارگی تاندون شانه به‌خصوص موقع خواب تشدید می‌شوند. استفاده از استروئیدها باعث کاهش درد هنگام خواب می‌شوند. این داروها که به داروهای ضدالتهابی نیز معروف هستند، تورم و التهاب ناشی از آسیب را ازبین می‌برند. با کاهش تورم و التهاب احساس درد کمتر می‌شود.

روش پنجم برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی، فیزویوتراپی

یکی از راه‌های درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی، استفاده از روش‌های فیزیوتراپی است. فیزیوتراپیست با ارائه انواع تمرینات کششی و برنامه‌های ورزشی مخصوص، قدرتمندی عضلات فرد را بازیابی می‌کند.

این تمرینات باعث انعطاف‌پذیری و افزایش دامنه حرکتی شانه می‌شوند. فیزیوتراپیست همچنین می‌تواند با استفاده از دستگاه‌های خانگی مخصوص، درد و التهاب شانه فرد آسیب‌دیده را کاهش دهد. دستگاه فیزیوتراپی خانگی برجیس، مؤثر در درمان و تسکین درد پارگی تاندون شانه است.

چه موقعی پارگی تاندون شانه نیاز به جراحی دارد؟

چه موقعی پارگی تاندون شانه نیاز به جراحی دارد؟

همانطور که اشاره شد بیشتر آسیب‌های پارگی تاندون، بدون نیاز به جراحی قابل‌درمان هستند. اما در موارد خاص جراحی اجتناب‌ناپذیر می‌شود.

جراحی تاندون شانه روش‌های مختلفی دارد. روش‌های زیر ازجمله جراحی‌های پارگی تاندون شانه هستند:

  • ترمیم تاندون با استفاده از آرتروسکوپی
  • تعویض شانه آسیب‌دیده
  • انتقال دادن تاندون
  • ترمیم تاندون باز

کلام آخر

آسیب تاندون شانه بسیار دردناک بوده و باعث ایجاد مشکل در زندگی روزمره فرد می‌شود. تشخیص دقیق محل پارگی تاندون شانه از اهمیت بالایی برخوردار است.

امروزه با استفاده از فناوری‌های تصویربرداری، تشخیص محل و نوع آسیب امکان‌پذیر است. برای درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی راه‌های زیادی وجود دارد. بسیاری از این راه‌ها هم باعث بهبود درد و تورم و هم پیشگیری از آسیب می‌شوند.

با جدی گرفتن علائم و نشانه‌های این عارضه، می‌توان از تشدید آسیب جلوگیری کرد. علائمی ازجمله؛ درد، تورم و التهاب، رایج‌ترین نشانه‌های پارگی تاندون شانه هستند.

منبع

electrical-panels...
ما را در سایت electrical-panels دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sahar بازدید : 120 تاريخ : يکشنبه 15 آبان 1401 ساعت: 13:21